28 Mayıs 2008 Çarşamba

Ligimizin en iyi 10 Brezilyalı transferi



2000 yılından sonra ligimizde oynayan en iyi Brezilyalı futbolcuların kendimce en iyi 10 tanesini belirlemeye çalıştım. Konu tamamen göreceli olduğundan, yorumlarınıza kapımız sonuna kadar açık... Ayrıca unuttuğum futbolcular olabilir hatırlatmanız beni sevindirecektir.

1- Alex de Souza -Fenerbahçe
Her ne kadar eleştirilse de son zamanlarda ligimizde oynayan en kaliteli Brezilyalı futbolcu... Zaten performansını da istatistikler doğruluyor. Ayrıca Galatasaray Lincoln'u, Beşiktaş'ta Ricardinho'yu getirdi ama hiçbiri lige damgasını vuramadı.

2- Roberto Carlos -Fenerbahçe
Onun ikinci sırada olması performansından çok, Roberto Carlos olmasından kaynaklanıyor. ayrıca her ne kadar eleştirilse de Fenerbahçe için çok önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Verdiği manevi gücü göz ardı etmemek gerek.

3- Mario Jardel -Galatasaray
Tipini eleştirmemek mümkün değildi ama futbolculuğuna laf etmek mümkün değil. Daha doğrusu futbolculuğuna değil de, golcülüğüne demeliyiz belkide. Süper Kupa finalinde R. Madride attığı gol bile burda olması için yeterli.

4- Zago -Beşiktaş
Beşiktaş defansı için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu her BJK maçında bir daha anlıyoruz. Zago'nun sert ve agresif futbolunu aslında birçok Brezilyalı futbolcuda göremiyoruz.

5- Marco Aurelio -Fenerbahçe
Marco için bişey demeye gerek yok sanırım. İstikrar abidesi demek yeter mi?

6- Bobo -Beşiktaş
Tigana'nın scout tarafına hep çok güvenmişimdir. Fakat Bobo'nun kendini geliştirmesi gerek. Yoksa bir adım yukarıya sıçraması mümkün olmayacak!

7- Capone -Galatasaray
Galatasaray'ın en başarılı sezonlarında çok dikkat çekmeden iyi işler yapmıştı. Fakat futbolculuğundan çok adının nasıl telafuz edilmesi gerektiği tartışılmıştı Türkiye'de.

8- Fabio Luciano -Fenerbahçe
Defansif yönünden çok ofansif yönü akıllarda kalmıştır muhtemelen. Özellikle Galatasaray'a kupa maçında attığı şık golü ülkemizde birçok forvet atamıyor. Edu 'dan sonra değerini daha iyi anladık sanırım.

9- Ronaldo - Beşiktaş
Her ne kadar tipini sevemediysem de ligimiz için iyi bir defans oyuncusuydu. Zago ile iyi bir birliktelik kurmuşlardı. 3'lü defansı iyi oynayabilen nadir defans oyuncularından.

10- Kahe - Gençlerbirliği
Her ne kadar az izleme şansı bulsamda az zamanda iyi işler yaptığı izlenimini bıraktı bende. Bu yıl umarım takımında kalır da, bizde onu tekrar izleme fırsatını elde ederiz. Bundesliga görmüş bir oyuncu olduğunu hatırlatmadan edemiyeceğim.

Not: Lincoln niye yok demeyin. Çünkü Lincoln bu yıl için Türkiye de yoktu gerçektede. Lincoln'un bu sene bize hatırlatması gereken şeyler var.

Hiç yorum yok: