27 Mayıs 2008 Salı

Heitinga Atletico Madrid'de



Sezon başında Fernando Torres'i kaybeden Atletico Madrid, harika çocuk Sergio Agüero'nun da katkılarıyla La Ligayı 4. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde etmişti. Aslında değerini bulduğu zaman her futbolcunun satılabileceğine de iyi bir örnek oldu Atletico Madrid kulübü(Bu örnekten ders çıkarması gereken Kayserispor olabilir)Torres'in satışından sonrada kazandıkları parayı doğru transferlerde kullanmaya devam ediyorlar.

Atletico Madrid, Ajax'ın genç defans oyuncusu Johnny Heitinga'yı 10 milyon euro karşılığında transfer etti. Yaşı ve tecrübesi düşünüldüğünde çok iyi bir transfer. Ayrıca Ajax altyapısından yetişmiş olması bile onun zaten iyi olduğunun kanıtı.

İspanyol kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzalayan 24 yaşındaki futbolcu, Atletico Madrid’in bu yaz renklerine bağladığı ilk oyuncu oldu. Atletico'dan dahasını bekliyoruz çünkü Devler Liginde onları izlemek güzel olacaktır.

Hollanda birinci Futbol Ligi'nde 152 maçta 17 gol atan Hollandalı, Ajax ile iki kez lig şampiyonluğu yaşadı ve 33 kez milli takım forması giydi.

Hiç yorum yok: