29 Mayıs 2008 Perşembe

Karavana transfer!



Souleymane Oulare' yi hatırlarmısınız? 1999-2000 sezonunda Fenerbahçe, Belçika'nın Genk kulübüne 7 milyon mark bonservis bedeli ödeyerek onu transfer etmişti. Rıdvan Dilmen döneminde transfer edilen Oulare için sakat olduğu söylenmişti. Ama gol atmak konusunda sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe herşeye rağmen onu transfer etmişti.

O sezon Fenerbahçe kadrosunda -şimdiki Brezilyalı egemenliğinin tam tersine- Afrikalı egemenliği vardı. Fenerbahçe'de Süleyman Oulare'nin transferiyle Afrikalı sayısı 5'e yükselmişti. Nijeryalı Uche ile başlayan Afrikalı rüzgarı, G.Afrikalı Moshoeu, Ganalı Johnson- Preko ve Gineli Souleymane Oulare ile devam etmişti.

Souleymane Oulare 1999 yılında Racing Genk takımında 17 gol atmış ve yılın futbolcusu seçilmişti. Fakat Fenerbahçe'de yarım sezon oynayabilmiş ve 11 maçta 5 gol atabilmişti. Sezon sonunda da Türkiye'ye gelen birçok yabancı futbolcu gibi FIFA'lık olmuştu.

Daha sonra Fenerbahçe bu futbolcuyu Las Palmas'a yıllık 1 milyon marka kiralamıştı. Bir sonraki sezonda para kazanamadan göndermişti. Las Palmas'tan da İngiltere Championship takımlarından Stoke City'ye transfer olan Oulare, play-off yarı finalinde Cardiff City karşısında takımına galibiyeti getiren golü atmıştı.

Sonraki sezonlarda Belçika alt ligi takımlarından K. Beringen-Heusden-Zolder ve C.S. Visé'de forma giyen Oulare'nin şimdi nerede olduğu hakkında bir bilgiye rastlayamadım. Ama bir bilgi 2006 yılında Belçika'da Oulare'nin sahibi olduğu bir eve baskın düzenlenmiş ve kendinden geçmiş(uyuşturucu) iki kadın yakalanmış. Daha sonra Oulare'nin fakir bölgelerde gecekondu tarzı evlerin sahibi olduğu ve ucuz kiralar karşılığında bu evleri fazla sayıda kişilere kiraladığı anlaşılmış. Örneğin evlerden biri aile başına 500 euro'dan, 11 aileye kiralanmış.

Souleymane Oulare hakkında o dönemin gazetelerinden bir Ercan Aktuna görüşü; "Süleyman Oulare bir tek Altay maçında fikir sahibi olduğumuz bir zenci futbolcu... Top tekniği ve dengesi mükemmel. Attığı gole de bakarsak zamanlaması o kadar iyi ki, adeta kalite koktu."

Son olarak ta bir ekşisözlük yorumu: "bilinen ilk enteresan hareketi Fenerbahçe - Altay maçından sonra koca Fenerbahçe otobüsü yerine eski Altay otobüsüne binip İzmir'e doğru yola çıkması olmuştur. Maalesef bu yanlışlık erken fark edilmiş ve Oulare otobüsten indirilmiştir. Kulislerde o dönem Oulare'nin Rıdvan Dilmen tarafından bilerek Altay otobüsüne yönlendirildiği ve bu sayede Oulare'den kurtulmak istendiği konuşulmuştur.

Ancak Oulare'nin hafif garip birisi oluşu Bayrampaşa stadında oynanan İstanbulspor maçından sonra basına ropörtaj vermek icin ortalarda takılırken takım otobüsünü kaçırması ve tercümanı ile taksi tutup Dereağzı'na öyle gitmesi ile percinlenmiştir..."

Şimdi Fenerbahçe gündeminde Kanoute, Andriy Shevchenko veya Adriano haberlerinin olması bile insana ferahlık veriyor.

Hiç yorum yok: