31 Mayıs 2008 Cumartesi

Fenerbahçe, Emre için Newcastle 'la anlaştı!



Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklama şu şekilde: "Kulübümüz Newcastle United forması giyen Milli Futbolcu Emre Belözoğlu'nun bonservisi konusunda İngiliz kulübüyle anlaşmaya varmıştır. Emre Belözoğlu transferi için milli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut İle görüşmeler başlatılmıştır."

Haber dün yansımıştı medyaya, gecenin ilerleyen saatlerinde de fenerbahce.org yukardaki açıklamayı yayınlamıştı. Fakat az önce Fatih Terim'in milli takım kampında yaptığı basın toplantısında "Emre'nin transferi Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna hayırlı olsun." demesi transferin aslında gerçekleştiğini gösteriyor.

Medyadaki haberlere göre, Newcastle United'ta forma şansı bulamayan Emre Belözoğlu ile 3 yıllık anlaşma sağladı. Emre'nin sarı-lacivertli kulüpten her yıl için 3.5 milyon Euro alacağı ve milli futbolcunun kulübüne ise bonservis bedeli olarak 5 milyon Euro ödeneceği belirtiliyor.

Emre kesinlikle kaliteli bir futbolcu. Bonservis bedeli olarak 5 milyon Euroluk bedel uygun bir bedel. FIFA 'nın 6+5 kuralını devreye sokmak istemesi ve bu yönde bir karar alması Fenerbahçe yönetiminin aslında iyi bir iş yaptığını gösteriyor. Emre'nin en büyük problemi sakatlıklar olabilir. Çünkü bilindiği üzere Emre sürekli sakatlık problemleri yaşıyordu.

Maldonando faciasından sonra, Emre-Aurelio ortasahası da kulağa çok hoş geliyor. Emre oyunu iki yönlü oynayabilen bir oyuncu. Aurelio ise defansif yanı daha kuvvetli olan, ama ofansif özellikleri de olan bir orta saha. Ayrıca şu an ki milli takım kadrosunun orta saha ikilisi de Fenerbahçe'de olmuş olacak. Sakatlıklarından kurtulmuş ve Fenerbahçe'de oynamak isteyen bir Appiah'ın da kadroda olması Fenerbahçe ortasahasını Avrupa devlerinin seviyesine yaklaştıracaktır. Appiah gibi değerleri kazanmakta yarar görüyorum.

Hiç yorum yok: