31 Mayıs 2008 Cumartesi

Amauri resmen Juventus'da



Bu transfer haberine kimse şaşırmamıştır. Amauri'nin Juve'ye gideceğini artık bilmeyen kalmamıştı. Ancak artık iş resmiyete döküldü.Juventus, golcü futbolcuyla 4 yıllık sözleşme yaptı. Amauri, sözleşmesi boyunca Torino temsilcisinden senelik 3,5 milyon € alacak.

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Juventus, 15.3 milyon Euro ve Antonio Nocerino karşılığında Palermo'nun Brezilyalı forveti Amauri'yi renklerine bağladı. Bana biraz pahalı gibi geldi. Tamam Amauri iyi bir forvet fakat hem 15.3 milyon Euro hemde gelecek vadeden Nocerino'nun verilmesi biraz fazla olmuş. Özellikle FIFA'nın dün açıkladığı 6+5 kuralı yürürlüğe girerse, kulüplerin yetiştirdiği gençlere daha fazla değer vermesi gerekecek.

Amauri, bu sezon Serie A'da oynadığı 34 maçta 15 gol atmıştı. 2006 yılında Palermo'dan ayrılan Luca Toni'nin boşluğunu doldurmak için AC Chievo Verona transfer edilen Amauri'nin ayrılmasıyla Palermo'da gelecekte çok şeyler beklenen Edison Cavani'nin önü açılmış oldu.

Öte yandan Palermo, Fiorentina ile sözleşmesi sona eren orta saha oyuncusu Fabio Liverani ile 3 yıllık kontrat imzaladı.

Hiç yorum yok: