29 Mayıs 2008 Perşembe

Gilardino Fiorentina'da



İtalya Serie A'yı 4. sırada bitiren ve önümüzeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak olan Fiorentina, Milan'da az forma şansı bulan Alberto Gilardino'yu transfer etti. Fiorentina'nın bonservis için Milan'a ne kadar ödediği açıklanmadı. 7 milyon euro söylentileri var ve eğer öyleyse çok uygun bir fiyat.

Gilardino hiçbir zaman 1. sınıf bir forvet olamadıysa da Luca Toni'den sonra Fiorentina için iyi bir transfer olacaktır. Gilardino, Pato'nun da Milan'a gelmesiyle neredeyse yedek kulübesine hapsolmuştu. Böylece Gilardino yeniden Devler Liginde boy gösterme fırsatını da yakaladı.

2005 yılında 23 gol atan ve İtalya'da yılın futbolcusu seçilen 25 yaşındaki futbolcu, 2006 yılında dünya şampiyonu olan İtalya Milli Takımı'nın kadrosunda da yer almıştı. Bu sezon ligde sadece 7 gol kaydeden Gilardino, teknik direktör Roberto Donadoni'nin belirlediği 23 kişilik Euro 2008 kadrosunda da bulunmuyor.

5 yıllık sözleşme imzalayan Alberto Gilardino'nun yıllık 1.6 milyon Euro alacağı açıklandı. Kezman'ın Fenerbahçe'den yıllık 3.5 milyon Euro kazandığını düşünecek olursak neden gitmek istemediğini de anlayabiliriz.

Hiç yorum yok: