11 Ağustos 2008 Pazartesi

Sporting Lizbon yapma pişman olursun!



Sporting Lizbon son yıllarda yetiştirdiği yıldız futbolcularla adından sıkça söz ettirdi. Sporting Portekiz liginin en iyi altyapı sistemine sahip takımı fakat bir türlü Porto ile baş edemiyorlar. Sporting altyapısının son gözde ürünleri(bu tanımlama Blatter'e ilham olmaz umarım.) João Moutinho ve Miguel Veloso...

João Moutinho, Euro 2008'de Portekiz orta sahasında 10 numaralı formasıyla gayet iyi bir performans sergilemişti. Ardından transfer söylentileri ayyuka çıkmıştı. Fakat uzun süre bu konuda bir gelişme olmadı. Şimdi ise orta sahasına iyi bir futbolcu arayan Everton ona talip oldu. Everton ilk yaptığı teklife olumsuz cevap aldı. Bunun ardından ikinci teklifi yapmakta gecikmedi. Sporting kaptanını her ne kadar satmak istemesede, paranın yapabildiklerini biliyoruz ve Sporting Lizbon'un da paraya çok dayanamadığını geçmişte gördük.

Everton'ın Portekizli sol beki Nuno Valente'de İngiliz basınına Moutinho hakkında bazı açıklamalar yapmış. Ayrıca kulübün ortasahaya iyi bir transfer yapacağından emin olduğunu ve João Moutinho'nun doğru tercih oduğunu söylemiş.

João Moutinho, Portekiz milli takımı için Deco'yu hemen unutturacak değerde ve günümüz futbolunda bir orta saha oyuncusunda olması gereken herşeye sahip. Ofansif özellikleri, defansif yününden daha güçlü olan João Moutinho eğer Sporting Lizbon'dan ayrılırsa Lizbon taraftarları çok üzülecekler.

Sporting Lizbon altyapısının son yıllardaki en görkemli ürünü kuşkusuz Cristiano Ronaldo ancak bu değere çok yakın birçok oyuncuyu daha piyasaya sürmüş Sporting Lizbon. Yine Manchester'da oynayan Nani, Porto'lu Quaressma,West Ham United'ta oynayan Luís Boa Morte,Simão Sabrosa (Atlético de Madrid), Hugo Viana (Valencia) ve efsane Figo mutlaka unutulmaması gereken isimler. Bu isimlerin daha çok muhteşem kanat oyuncularından oluşması Sporting altyapısının bu konuda ne kadar iyi olduğunu kanıtlıyor.

Sporting Lizbon yönetimi beni duyarmı bilemeyeceğim ancak eğer João Moutinho'yu satarlarsa "Ben satma demiştim" diye avazımın çıktığı kadar bağıracağım.

Not: Veloso'ya değinmedim çünkü birkaç gün içinde Sporting Lizbon hakkında daha detaylı bir yazıda Veloso ve Sporting Lizbon altyapısının yeni yıldızlarından elimden geldiğince bahsetmeye çalışacağım.

Hiç yorum yok: